Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2007 10:07 - СТРАСТИ И ОТМЪЩЕНИЕ или приказка за моя любовен триъгълник
Автор: karryagain Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8581 Коментари: 16 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Нямам определение на любовта. Преди години един мъж, в който се влюбих носеше T-shirt с надпис “Be patient for passion”. Освен че благодарение на нея запомних (надявам се веднъж завинаги) думата „търпение”, не спирах да се чудя има ли смисъл в тази игра на думи.

 

В приказките добрите винаги отмъщават за стореното зло, а любовта побеждава. В хубавите американски филми (те затова са хубави) най-добрите умират, а любовта остава да страда разкъсана. Няма изход, нито спасение от любовта дори в смъртта.  

 

Но какво е любовта в живота ни – там, където сценарият се пише от монотонното ни ежедневие, изпъстрено със страсти за позиции, успех и всякакви видове задоволяване?

Какво е любовта там, където умората убива търпението, преди то да е успяло да извърви и най-малката крачка към страстта ? Какво е любовта в 24-те часа, през които трябва да обичаме, да се обличаме красиво, да научим децата си да обичат и да се обличат, да печелим битки и да излизаме от „лошите си състояния” за минути, за да продължим да печелим? Какво е любовта днес и вчера и утре, когато очите те болят, а трябва да ги отвориш, за да продължиш да обичаш, докато се обличаш, учиш детето си да се облича и обича и всяка сутрин мечтаеш за мига, в който няма да ти се налага да излезеш и да печелиш, защото ще си извоювал най-важното – любовта ?

 

Любовта е ...

 

Ето това изречение искам да мога да довърша. Ако е това, което изпитвам, то тогава няма нищо общо с всичко по филмите, нито в мечтите ни. Но аз не искам онази. Не искам и тази вече, но нямам сили за друга.

 

Онази не е любов, тя е страст. Страст, подклаждана от невъзможността да имаш любовта. Във всеки филм тече слънчево начало, а ние чакаме голямото „НО”, онова „обаче”, което прави филма „необикновена история”. После роним сълзи, докато се развива драмата, в която властва отмъщението. Има ли любов там, където не тече кръв и не се скубят коси (зависи от жанра), където смъртта  (на живота или на любовта) не чука на прага. Отмъщението е драматичният път към „заживели щастливо”. Това „заживели”, което не описват. А аз бих го прочела, бих го разказа и на детето си и може би тя би разбрала какво е любовта.

 

Няма любов от „онази”, когато се потапяш в деня. „Денят срещу любовта” трябваше да се казва този пост. Защото той – онзи 24 часов - е третият в моя любовен триъгълник. Той е винаги там – в мислите ми, във всичките ми страсти, в плановете ми за утре.

 

Искам „patient” и  passion да не са съвместими. Но денят ме обгръща и се давя в прегръдките му, по-силни от най-силната страст, която изпитвам в моето „заживели щастливи”. Не харесвам тази любов, която отдавна е заключена извън нас – там, където ако не бъдеш облечен, успяващ и обичан, не ти е до страст.

 

Кой ще бъде мигът на нашето отмъщение?  Да отмъстим на „деня” и да заживеем щастливо. Нека запомним датата, на която сме го убили, и да минаваме на гроба му, за да пророним по сълза за нереализираните си успехи.

Или просто да продължим, отдадени на неговата власт, за да умре един ден някой от нас и да минава другият покрай гроба му, ронейки сълзи за нереализираните ни страсти.

 

Защото само там, където отмъщението е оставило дири, ние с теб можем да си кажем всичко. Няма определение на любовта. Имаме десетки дни и нощи, през които да търсим такова и винаги за един то е спокойствието да спиш така, че да не можеш да се събудиш, а за друг тревогата, която не ти дава да заспиш. Няма определение на любовта – не и преди деня, в който ще решим да отмъстим.



Тагове:   моя,   отмъщение,   триъгълник,


Гласувай:
0



1. estrella - Кари,
28.03.2007 10:40
любовта е онова чувство, което си отива, за да дойде на нейно място обичта. Остави филмите. Там използват дубльори, когато правят любов.
цитирай
2. анонимен - E
28.03.2007 10:49
има и филми ,в които изобщо не използват дубльори... а направо си правят любов!
цитирай
3. alex3 - Да, така стоят нещата, но...
28.03.2007 10:54
Любовта е болка,
огнестрелна рана в сърцето!
Възвишена или жалка,
неизменно спътник в битието!
Без любов не можем,
дори да бягаме като от "проказа",
защо да се лъжем....
от горчиво-сладката отрова веднъж изпита,
пламва нелечима, огнена зараза!
цитирай
4. razcvetnikov - Виж сега
28.03.2007 11:17
Любовта е като щастието, защото тя нито може да бъде разбрана, нито може да бъде осмислена.
В момента в който почнеш да разсъждаваш значи това е едно друго чувство, което се нарича носталгия към изгубената любов...
цитирай
5. karryagain - Не е така, razcvetnikov..
28.03.2007 11:34
Носталгията няма нищо общо с любовта. Може би estrella е права и става въпрос за трансформация - точно тя ме ядосва, но без носталгия. В носталгията има апатия и примирение, а при мен има желание за отмъщение. Аз съм се разделяла с любови, които съм обичала и знам, че чувството е друго. Знаеш ли, това дори не е постинг за любовта, била тя тук или някъде назад във времето ...това е моят яд, че на света има много други важни неща, които те карат да мислиш и пишеш за любов, само когато нещо лошо се случи с нея.
цитирай
6. sis - :):):)
28.03.2007 13:03
седмата година а?

цитирай
7. анонимен - Може би искаш да отмъстиш на деня, ...
28.03.2007 21:59
Може би искаш да отмъстиш на деня, който убива със своята монотонност твоите страсти ,истинското чувство любов.Защо да нямаш сили за друга любов-човек не знае какво може-израствали са ми клони, дори когато съм била полуобгоряло дърво.Дана
цитирай
8. usteddd - Кари
29.03.2007 14:27
ежедневието и тривиалността не са ти виновни. Всъщност гневът е страничен ефект от живота - нещо като "изгорелите газове" емоция, които се получават, когато сме щастливи, цената. А любовта не съществува - тя е абстрактна като нещото и нищото, затова всеки я назовава различно. Има страст, има търпение, има и примирение понякога, а по-честичко и опиянение, насочени спрямо човека, от когото имаме нужда. Затова и с времето се променя, защото и твоите нужди се променят.
Убий някоя секретарка в името на гнева си.
цитирай
9. karryagain - и когато погреба трупа и
29.03.2007 15:51
на секретарката имам предвид, поне нищо няма да ме задължава да роня сълзи на гроба и ;)
10x
цитирай
10. estrella - Кари
29.03.2007 21:16
извади брадвата. Ustedd, ти друга работа нямаш ли си? Кари, пролет е. А през пролетта се случват странни неща...
цитирай
11. usteddd - Ние
29.03.2007 21:41
с моя бъдещ колега по кантора сме решили да си наемем секретарка с две изисквания:
1 да е руса (моето изискване)
и
2 да се казва Стела (неговото изискване), за да може да и подвиква
"СтЕла
Ела,
има клиентЕла"
цитирай
12. avk - според мен любовта е да даваш, но да и ...
31.03.2007 12:02
според мен любовта е да даваш, но да и си искаш обратно. затова и нямам късмет, все се раздавам, а не получавам.
цитирай
13. sowhat - кари
22.04.2007 21:54
не можеш да не помниш онези сладки дъвки от турско през младата демокрация , върху чията опаковка пишеше Love is...след което следваше малко сладка картинка ,поясняваща какво точно.
от доста време се каня да напиша този пост и вероятно ще...
любовта не е когато подсвиркват след мен ,нито страстните смс-и , нито дори съкровените думички прошепнати в ухото в миг на сюблимност.
любовта е да ме държи през кръста ,за да не падна докато мия прозореца ,облечена с най старите и провисналите дънки и износената му тениска.
цитирай
14. avk - според мен наистина се сещаме за ...
11.05.2007 19:35
според мен наистина се сещаме за любовта, когато си тръгне или ни нарани. а не говорим за нея, когато я има, за да не разтурим нещата. хората са странни кретьовци. аз в това число. а любовта понякога се оказва проклятие. за тези, на които им пука.
цитирай
15. анонимен - виж това:)))
27.06.2007 12:36
Група от професионалисти задали на деца от 4 до 8 години въпроса: „Какво според теб значи ЛЮБОВ?”

Отговорите, които получили, били по-смислени и по-дълбоки, отколкото някой е можел да очаква. Вижте и кажете какво мислите:
Когато баба получи артрит, тя не можеше повече да се навежда и да си лакира ноктите на краката. Оттогава дядо прави това вместо нея винаги дори след като и той получи артрит на ръцете. Това е любов.
Ребека – 8 години.
Когато някой те обича, той произнася името ти различно. Ти просто знаеш, че името ти е чисто, произнесено от него.
Били – 4 години
Любов е, когато едно момиче си слага парфюм и едно момче си слага афтършейв и те излизат заедно и се миришат.
Карл – 5 години
Любов е, когато ти отиваш да си купиш нещо за ядене и даваш на някого повече от твоя чипс, без да искаш той да ти дава изобщо от своя.
Криси – 6 години
Любов е това, което те кара да се усмихваш, когато си тъжен.
Тери – 4 години
Любов е, когато мама прави кафе на татко и сръбва от чашата му, преди да му я даде, за да е сигурна, че е хубаво и не пари.
Дани – 7 години
Любов е, когато се целуваш с някого през цялото време и когато се уморите да се целувате, ти искаш още да бъдеш с него и да си говорите още. Мама и татко са такива. Те изглеждат неприлично, когато се целуват.
Емили – 8 години
Любов е това, което е в стаята с теб на Коледа, ако ти спреш да отваряш подаръците си и се заслушаш.
Боби – 7 години
Ако искаш да се научиш да обичаш по-добре, трябва да започнеш с приятелите, които мразиш.
Ника – 6 години (ние имаме нужда от няколко милиона повече Ники на тази планета)
Любов е, когато казваш на едно момче, че харесваш ризата му, когато го виждаш с нея всеки ден.
Ноил – 7 години
Любов е, когато една стара жена и един стар мъж са още приятели, макар че се познават много добре.
Томи – 6 години
По време на моя рецитал по пиано, когато излязох на сцената, много се страхувах. Видях колко много хора има в залата! Всички ме гледаха. И видях татко, който ми махна с ръка и ми се усмихна. Той беше единственият, който направи това. Повече не се страхувах. Това е любов.
Синди – 8 години
Мама ме обича повече от всеки друг. Никой друг не ме целува, преди да си легна.
Клер – 6 години
Любов е, когато мама дава на татко най-хубавото парче от пилето.
Илейн – 5 години
Любов е, когато мама вижда татко мръсен и потен, и въпреки това му казва, че е по-хубав от Робърт Редфорд.
Крис - 7 години
Любов е, когато кученцето те близва по лицето дори тогава, когато си го оставил цял ден само.
Мери-Ан – 4 години
Зная, че по-голямата ми сестра ме обича, защото ми дава всичките си стари дрехи, а после трябва да излезе и да си купи нови.
Лорен – 4 години
Когато обичаш някого, клепачите ти подскачат нагоре и надолу и очите ти излъчват звездички.
Карен – 7 години (каква представа!)
Любов е, когато мама вижда татко седнал на тоалетната, и не мисли, че това е срамно.
Марк – 6 години
Наистина не трябва да казваш на някого „Обичам те”, ако не мислиш така. Но ако го мислиш, то трябва да му го казваш много пъти. Защото хората забравят.
Джесика – 8 години


цитирай
16. анонимен - cecka
05.02.2008 17:47
Lubovta e edinstvenoto ne6to za koeto edin 4ovek jivee.Tq e edinstenovo ne6to koeto moje da te nakara sa stradash izstinski.Syshto taka i edinstvenoto za koeto si struva da umre6!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: karryagain
Категория: Лични дневници
Прочетен: 108926
Постинги: 11
Коментари: 118
Гласове: 1392
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031